Kundservice
Sverige | SEK kr
Silke Intro
I tusentals år har siden ansetts vara det lyxigaste textilmaterialet och fått ryktet som "fibrernas drottning", men många har begränsad kunskap om silke. Här gjorde vi en kort men omfattande introduktion av siden från dess historia till tyg , användning och skötsel.
Siden- och sidenproduktion är känd som sericulture, vars långa historia går tillbaka till tusentals år sedan är lika rik och intressant som själva tyget.

Det sägs att före 2700 f.Kr., när det forntida Kina fortfarande befann sig i stamtiden, upptäckte Lei Zu, hustru till Huangdi, ledaren för stamalliansen, av misstag kokonger i det vilda. När de tog tillbaka kokongerna från trädet fann de att dessa vita ovala bollar var oätliga. Lei Zu försökte väva in de kokta kokongerna i tyget och fann att kläder gjorda av detta tyg var ganska bekväma och vackra. Sedan dess började Kina historien om att använda siden för kläder.

Historien om att upptäcka och använda siden för Kina har varit tusentals år, och fram till 300-talet f.Kr. togs siden till Europa från Kina. Europeiska aristokrater fascinerades av detta fantastiska tyg och utbrast, "det är ett skönhetsmirakel." Det är otvivelaktigt att Kina har oslagbar erfarenhet och teknik inom silkestillverkning och tillverkning.
banner banner
Mullbärssilke hänvisar till silke tillverkat av kokonger av silkesmaskar som föds upp i fångenskap och bara äter mullbärsblad. Hela produktionsprocessen har övervakats noggrant, och silkesmaskarnas miljö är också strikt kontrollerad.
Dessa gör att kokongerna kan spinna silkestrådar som är rundare, mer utmärkta, slätare, ljusare och mer enhetligt färgade än någon annan typ av silke i världen. Mullbärsilkesfibrer är också fasta, stålfibrer som är lätta att slå med samma diameter i styrka och hållbarhet.
Mommes(mm) är en enhet som traditionellt används för att mäta kvaliteten på sidentyger. 1 Momme = 4,340 gram per kvadratmeter; 8 mommes är ungefär 1 ounce per kvadratmeter eller 35 gram per kvadratmeter.
momme
Momme mäter silkets densitet. Tätheten hos trådarna i 25 momme sidentyget är betydligt högre än för 22 momme eller 19 momme. Högre momme = fler trådar = hållbarare och dyrare.
Så ju högre mamma desto bättre? Nej, det beror på. För sängkläder i siden är 22 mm ~ 25 mm det bästa, medan för kläder är 16 mm ~ 22 mm acceptabelt.
charmeuse-silk-pc charmeuse-silk-pc
Charmeuse silke
crepe-silk-pc crepe-silk-pc
Crepe de chine silke
Charmeuse silke Crepe de chine silke
Tygegenskaper Extra lyster och släthet på framsidan och matthet på baksidan. Omärkbar lyster och har en distinkt stenliknande "strävt" utseende och känsla.
Fördelar
charmeuse-silk1 Har en vacker glans framtill och ser väldigt lyxig ut
charmeuse-silk2 Lätt och mycket smidig vid beröring
charmeuse-silk3 Ganska vänlig för huden och håret
charmeuse-silk4 En utmärkt isolerare som håller dig sval på sommaren och varm på vintern
crepe-silk1 Superlätt och andas, mycket bekväm att bära
crepe-silk1 Har en ljus pärlglans, passar för dagligt bruk
crepe-silk1 Har en stor hållbarhet och utmärkt rynkbeständighet
crepe-silk1 Ganska vänlig för huden och håret
silk
Siden
satin
Satin
cotton
Bomull
Siden Satin Bomull
Material Naturligt proteinfiber Konstgjort tyg Naturlig växtfiber
Hudvänlig
Mjuk & len
Andas
Antibakteriell
Hypoallergen
Värmereglering
Nedbrytbar
Det är svårt för människor som inte är bekanta med siden att urskilja äkta siden med ögonen. Därför kommer vi i den här delen av texten att introducera några mer lättillgängliga sätt att skilja silke från andra konstgjorda fibrer.
Äkta siden Falskt silke
Bränna Att bränna äkta siden luktar som att bränna vårt hår. Askan från brinnande äkta siden är krispig och förvandlas till pulver när du väl gnuggar den. Att bränna falskt siden luktar brinnande plast. Askan från brinnande falskt silke är klibbig och svår att bryta isär.
Blötlägg
Blötlägg ett prov av äkta sidentyg i klordesinfektionsmedel eller rengöringsmedel, och det kommer gradvis att lösas upp.
Blötlägg ett prov av falskt sidentyg i klordesinfektionsmedel eller rengöringsmedel, och det kommer inte att lösas upp.
Rör
Gnid fingrarna på sidentyget så kommer du att känna dig väldigt mjuk och eftergivande. När du gnuggar ihop två stycken sidentyg nära örat hör du ett knarrande ljud - lite som att gå på snö.
Gnid fingrarna på det falska sidentyget, och det kommer inte att kännas på samma sätt som äkta siden, som att gnugga två bitar av falskt silke.
Naturliga egenskaper hos siden
Fördelar för dig
Naturliga egenskaper hos siden plus minus
Drottning av fibrer
Silke är en naturlig proteinfiber som utvinns ur ämnet som utsöndras av silkesmaskar efter mycket hantering och bearbetning. Det är en fiber närmast vår hud och innehåller 18 aminosyror som är fördelaktiga för människokroppen. Den mödosamma bearbetningen och medfödda fördelarna gav silke ryktet om fibrernas drottning.

Det finns olika sorters silke som utsöndras av olika silkesmaskar, bland vilka mullbärssilke från silkesmaskar som bara äter mullbärsblad är det finaste som finns eftersom det är långa fibrer med god elasticitet.
antibacterial
Antibakteriell
Studier har visat att siden har vissa egenskaper som dess naturligt hydrofoba natur och dess inneboende antimikrobiella, antibakteriella och antivirala egenskaper. Användningen av kommersiellt tillgängliga tyger för improviserade ansiktsbeläggningar har också visat att siden har viss kapacitet som en antimikrobiell barriär när det används ensamt för tillverkning av ansiktsbeläggningar.
Andningsbart
Siden är ett mycket andningsbart tyg som gör att värme strömmar ut genom det, och på grund av dess isolerande egenskaper kommer du att få in en konstant ström av frisk luft utan att behöva oroa dig för att känna dig kall. Det är som att ha en naturlig termostat inbäddad i detta lyxiga tyg, vilket gör det till den bästa textilen för hela säsongen, som är särskilt idealisk för kvinnor som genomgår klimakteriet och lider av nattliga värmevallningar.
antibacterial
Lätt
Sidentyg är ganska lätt jämfört med andra tyger. Täcken fyllda med silkestråd för bara en bråkdel av en fjäder/dunfyllt täcke med samma värmeisolerande egenskaper. På grund av sidens medfödda värmeisolerande egenskaper och den värmebevarande strukturen hos andra lakan, behöver du inte "kämpa" med ditt täcke när du vill sträcka eller vända dig i sängen. Naturligtvis hjälper lättare vikt med en mängd olika hälsoproblem som blodcirkulation och artrit.
antibacterial
Hållbar/Håller länge
Sidenfibrer är en av de starkaste naturliga textilfibrerna i världen, och vårt siden är tillverkat av silkefibrer av särskilt hög kvalitet med en tätare väv upp till 750 TCI (trådar per tum), vilket betyder att det resulterande tyget kan vara mycket starkt, tål de flesta oavsiktliga skador med lätthet (och vi uppmuntrar uppenbarligen inte att några icke-oavsiktliga skador görs på vårt siden).

De flesta sidenprodukter på marknaden är gjorda av silke mindre än 19 momme (enheten för att mäta densiteten hos sidentyger, ju högre momme, mer hållbart är sidentyget), medan de flesta av våra produkter varierar från 19~25 momme .
Fördelar för dig plus minus
antibacterial
Anti-allergisk
Silke är naturligt allergivänligt. Som en naturlig fiber som avges av silkesmaskar består den huvudsakligen av två proteiner, sericin och fibroin. Sericin är naturligt infektionsresistent, så det kan hålla borta dammkvalster, mögel, bakterier och andra vanliga allergener.

Silke är också fritt från eventuella irriterande kemikalier och giftiga ämnen, så det kan bäras säkert även för personer med känslig hud. Det är ingen risk att orsaka eksem, hudutslag eller fruktad täppt näsa som allergiker inte är mer bekanta med. BTW, det mesta siden vi använder är OEKO-TEX-certifierat.
antibacterial
Hudvänlig
Silke är eftertraktat av många, inte bara på grund av dess medfödda egenskaper som gynnar människokroppen, utan också på grund av dess fysiska egenskaper. Den är väldigt smidig och mjuk vid beröring, super skonsam mot kroppen och kallas människokroppens andra hud. Det är ganska hudvänligt att det kan bäras säkert och bekvämt av barn, personer med känslig hud eller i särskilda behov efter operation, än mindre vanliga människor.
antibacterial
Anti-åldrande
Forskning om kosmetiska tillämpningar av siden har visat att genom att sova på sidenkuddfodral kan man faktiskt förhindra eller minska bildandet av fina linjer och rynkor. Den naturliga cellulära äggviten i siden kan hjälpa till att påskynda metabolismen av hudceller, vilket gör att de fylls på i snabbare takt, vilket i sin tur leder till friskare fylligare hud. Silke kan också hjälpa till med återfuktning eftersom det är rikt på hydrofila grupper som aminogrupper. Om du sover i siden över natten, kommer du utan ansträngning att njuta av ett skönhets-spa.
antibacterial
Friskare hår
Enligt skönhetsexperter och långvariga silkeanvändare kan sidentyg hjälpa till att hålla ditt hår mjukt, återfuktat och fritt från irriterande trassel. Detta beror främst på sidens två nyckelegenskaper. Silke är slätt och har minst friktionskraft mot huden av alla fibrer, vilket bara är 7,4 %. Så ditt hår kommer inte att krusas när du sover på siden.

Silke är rikt på hydrofila grupper som amino, och på grund av sin porositet är det lätt för vattenmolekyler att diffundera. Så istället för att absorbera fukt från ditt hår som bomullstyg, kommer sidentyg att återfukta ditt hår, vilket främjar friskare, glansigare hår.
Bättre sömn
Den naturliga sidenfibern är mycket mjuk och smidig vid beröring; därför är det väldigt bekvämt och lätt att koppla av i kroppen när du sover på kuddfodral eller lakan av siden. Dessutom, tack vare sidens andningsbara och isolerande egenskaper, är det alltid svalt och blir inte överhettat när man sover på siden. Sanningen är att siden faktiskt förbättrar din sömnkvalitet med alla dess egenskaper, och vi vet alla hur viktigt det är att ha en god natts sömn.
Det tar mer tid och ansträngning att ta hand om sidenkläder, vilket är anledningen till att vissa inte vill använda siden. Dock, så länge du vet det lämpliga sättet att hantera det, är det inte så svårt att ta hand om det.
Man handtvättar siden
Tvättar i en tvättmaskin
Man handtvättar siden plus minus
Handtvätt är alltid den bästa och säkraste metoden för att tvätta särskilt ömtåliga föremål som siden. (en del kanske föredrar TORR-RENGÖRING).
Steg-för-steg-instruktioner:
1. Fyll ett bassäng med <= ljummet vatten 30℃/86°F.

Fyll ett handfat med <= ljummet vatten 30°C/86°F är den idealiska temperaturen för silke som ska handtvättas.

2. Tillsätt några droppar specialtvättmedel för silkesfinheterna.

Vi rekommenderar TENESTAR som varumärket för specialiserade silkesrengöringsmedel för våra produkter. Woolite och andra milda rengöringsmedel kan också användas.

3. Låt plagget dra i tre minuter.

Blötlägg sidenföremålet och låt det dra i tre minuter.

4. Rör om det ömtåliga i vattnet.

Ta silkesföremålet och sänk det försiktigt upp och ner i vattnet för att flytta vattnet genom tyget och tvätta bort all smuts eller rester. Denna rörelse simulerar rörelsen hos en tvättmaskin men är mycket mer skonsam.

5. Skölj silkesföremålet <= ljummet vatten (30℃/86°F).

Ta silkesföremålet ur vattnet och skölj silkesföremålet under det rena vattnet tills det blir klart och allt tvättmedelstvålsudd har tvättats ut.

6. Använd en handduk för att suga upp vatten efter tvätten.

Använd en ren vit handduk för att suga upp fukten från ditt sidenföremål, men gnugga eller vrid inte saken.

7. Häng plagget på tork.

Häng torr om möjligt; Undvik dock exponering för direkt solljus. Obs: För ett stickat föremål eller kashmirföremål bör det läggas plant under torkning. En torkställningskorg rekommenderas.

Tvättar i en tvättmaskin plus minus
För dem utan tid, tålamod eller bara fysiskt oförmögna att handtvätta siden, tål våra produkter maskintvätt också. Naturligtvis finns det fler risker, och vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas för att minimera dem.
Steg-för-steg-instruktioner:
1. Kontrollera tygvårdsetiketten.

Innan du kastar in tvätten, kontrollera taggen för att se om den kan tvättas i maskin. Vissa silkesartiklar kan tappa färg eller skadas om du använder maskintvätt.

2. Sortera tvätten.

Tvätta olika färger och tyg separat.

3. Använd en skyddande nätpåse.

Vänd din silkesvara ut och in och lägg den i en ömtålig nätpåse för att undvika att silkesfibrer går sönder.

4. Tillsätt rätt mängd neutralt eller specialtvättmedel för silke i maskinen.

TENESTAR rekommenderas eftersom det är ett tvättmedel speciellt utformat för att ta hand om silkesartiklar. Följ instruktionerna på flaskan.

5. Starta en delikat cykel.

Maskintvätt kallt på ett skonsamt program. De flesta tvättverktyg bör ha en "handtvätt" inställning. Vissa maskiner har till och med en silkesinställning speciellt för rengöring av silke.

6. Minimera centrifugeringstiden.

Spinning kan vara mycket dåligt för sidentyg eftersom kraften från maskinen kan förstöra svagare silkesfibrer.

7. Använd en handduk för att suga upp vatten efter tvätten.

Ta ut föremålet ur maskinen och använd en ren vit trasa för att suga upp överflödig fukt. Torktumla ej.

8. Häng föremålet eller lägg det plant för att torka.

Häng torr om möjligt; Undvik dock exponering för direkt solljus. Obs: För ett stickat föremål eller kashmirföremål bör det läggas plant för att torka. En torkställningskorg rekommenderas.

Allt silke är inte skapat lika
Här på LILYSILK använder vi bara silke av högsta kvalitet, mullbärssilke av 6A-kvalitet. Vi har över 13 års erfarenhet av silkestillverkning, design och tillverkning, och vi slutar aldrig förnya oss.

Efter outtröttlig forskning som pågått i åratal är vi stolta över vår revolutionerande LILYSHEENA® som är en lösning för mycket känslig hud och för dem som är allergiska mot färgämnen. Vi kommer också att lansera vår unika 100 % Charmeuse silkeserie, med elasticitet – en livsomvandlare inom sidenindustrin.
Vi kan med tillförsikt säga att "allt siden är inte skapat lika"!