VIP MEDLEMSKAP
Njut av VIP-exklusiva fördelar! * Få VIP-exklusivt pris på alla artiklar* Gratis frakt inget minimum* Överraskande födelsemånad gåva* Specialerbjudanden den 19: e varje månad Läs mer

Retur & Utbyte

Utökad till 60 dagar

Gratis FraktBeställningar Över 500 kr

Beställningar Över 500 kr

Pålitlig Butiks Högsta Betyg

8000+ Kundens Feedback

OEKO Certifierad

Giftfria Färgämnen

Utökad 60-dagars retur och byte
På LILYSILK strävar vi efter att erbjuda dig de bästa kvalitetsprodukterna och bekymmersfria kundservice, det är därför vi har gjort returprocessen mycket enkel! Vi förstår att inte alla köp fungerar, varför vi erbjuder en 60-dagars returpolicy för att garantera 100% tillfredsställelse.
Gratis frakt för beställningar över 500 kr
Vi erbjuder försäljning och leverans utan kontakt för varje beställning, plus fri frakt över hela världen för beställningar över 500 kr. När du gör en beställning behandlar vi din beställning inom 1-2 arbetsdagar och skickar ett spårningsnummer. Sedan tar det vanligtvis 2-4 arbetsdagar för leverans. Vi gör vårt bästa för att säkerställa en snabb leverans för alla beställningar; Observera dock att vissa beställningar kan försenas under denna speciella period.
8000+ Feedback med toppklassificeringar
Med över 200 000 beställningar som skickas över hela världen och över 600 000 sålda varor är LILYSILK älskad av våra kunder över hela världen för våra exceptionella produkter och kundtjänst i världsklass. Med 83% utmärkt pris på Trustpilot är LILYSILK högst rankad i flera kategorier. Vi förstår också något som händer, så det är därför vi alltid gör vårt bästa för att lösa problem för våra kunder.
OEKO-certifierad giftfri färg
Hos LILYSILK är vi stolta över vår höga produktionsstandard och strikta kvalitetskontroll. De flesta av våra silkeprodukter är Oeko-Tex Standard 100-certifierade vilket innebär att de har genomgått omfattande tester för att vara säkra på att de är fria från mer än 300 skadliga ämnen, inklusive toxiner och irriterande ämnen. Produkter som klarar testet garanterar våra kunder med produkter befriade från skadliga ämnen som säkerställer våra kunders välbefinnande.
lilysilk
 • NYHETER
 • SÄNGKLÄDER
 • NATTKLÄDER
 • KLÄDER
 • UNDERKLÄDER
 • ACCESSOARER
 • SALE
 • Ändra Valuta SEK
 • Byt Butik Sverige
LilySilk

Prenumerera & Få

10% RABATT

vid ditt första köp

Få senaste trender, uppdateringar och specialerbjudanden. Endast nya prenumeranter.
By filling in email address, I accept the sekretesspolicy.

SPARA EXTRA 10%
Tack för prenumerationen!
Din kampanjkod på 10% rabatt är:
First10OFF
det finns också i din inkorg!
Shoppa Nu

< Kategorier baserade på silkesmaskar

 • Mullbär siden
 • Tussah siden

< Olika vävningsmetoder

 • Charmeuse siden
 • Crêpe de Chine
 • Chiffong siden
 • Silke Georgette
 • Dupion siden
 • Habotai siden

< Silke blandning

 • Silke bomull
 • Silke ull
 • Silke linne
Flera silke typer du behöver veta
Generellt sett finns det cirka 35 typer av sidofibrer. En majoritet av konsumenterna är förvirrade över många silkeprodukter. Idag kommer jag att presentera några grundläggande och vanligaste silketyper som vi känner att du behöver känna till.
Kategorier baserade på silkesmaskar :
Mullbär siden
Mullbärssilke är den långa sidenfiber som produceras av mogna och tämjade silkesmaskar när de utsöndrar flytande siden, även känd som ”naturlig silkefiber”. Det är den tidigaste animaliska fibern som används av människor såväl som den mest äkta sidenfibern för alla typer av silkekläder, som är lätt, mjuk och absorberande för fukt. Dessutom innehåller mullbärssilke över 18 aminosyror och proteinfibrer som är hälsosamt för människors hud och hår. Exempelvis är hygroskopiciteten hos mullbärsilkduken 1,5 gånger högre än bomullsbeklädnaden. Dessutom är mullbärssilke ganska allergivänligt, och som en följd av detta rekommenderar många hudläkare silkesängkläder och kläder för äldre och sjuka. Jämfört med andra sidenfibrer är mullbärsilk mer lyxigt och andas. Det kanske inte är så hållbart, men vem kommer att använda samma sängkläder för livet?
Tussah siden
Tussah siden, även känd som 'shantung', är en typ av vild siden som produceras av tussah sidenmaskar som livnär sig från ek- och enbärsblad. Silk har en känsla och kvalitet som skiljer sig från mullbärsilke.
Eftersom masken inte odlas i en kontrollerad miljö, får mal               kläcks från kokongen och avbryter glödtrådens längd,               vilket resulterar i korta och grova fibrer istället för långa och glansiga               sådana. Vanligtvis är den utbredd i Kina och andra asiatiska länder               som Indien, svårt att färga och oftast tillgängligt i dess               naturlig färg, en krämig solbränna.
Det är också lätt och luftigt, såväl klätt som ger svalt               komfort för bäraren. Dessutom rynker det inte lätt, vilket               gör det lämpligt för resor.
Kategorier baserade på olika vävningsmetoder:
Charmeuse siden
Charmeuse-siden avser tekniskt sett inte en typ av              material som Mulberry-siden gör; det är ett silkestyg tillverkat med en              speciellt sätt att väva, vilket möjliggör extra glans och glans på              framsidan i utbyte mot en tråkig finish på baksidan. Charmeuse              siden kan tillverkas av alla typer av olika siden, inklusive              Mulberry siden, och används ofta på produkter som inte kräver              utställning av båda sidor av tyget, t ex kuddkuddar och täcke              kåpor. Charmeuse siden erbjuder bättre drapering än crêpe de chine och              fungerar bra för halsdukar, blusar och underkläder.
Crêpe de Chine
Ett lätt tyg som är tillverkat av mullbärsilkfibrer, där              delar av dem vrids medurs och andra moturs              riktning. Dessa fibrer vävs sedan i ett vanligt vävtyg. De              tvinnade fibrer ger crêpe sin distinkta "småsten" utseende och känsla. den              finns i många olika sorter - crêpe de Chine, marockansk crêpe,              och crêpe georgette. Det är bekvämt och andas och rynkor              enkelt med en hastighet av 8%. Den har en matt struktur och dämpad glans.
Chiffong silke
Ett lätt, matt tyg tillverkat av fina tvinnade garner, fördelade på               gör tyget transparent. Det är ovanligt mjukt och elastiskt,               mycket andningsbar och bekväm.
Dimension läggs till plaggen genom skapandet av bölgar av               tyg. Om det inte används för halsdukar, plagg med chiffong               kräver vanligtvis foder eller stöd.
Silke Georgette
Silk Georgette, även kallad crêpe Georgette. Detta är en lätt,              löst vävt tyg tillverkat av mycket tvinnade garn. Den har en              skrynklig yta och tillverkas i vanlig och mönstrad              versioner. Det är ett hållbart tyg men när du syr måste du vara det              extremt försiktig eftersom det lätt släpps. Den flytande tunna naturen hos              tyg gör det svårt att sy med. Det är också mindre glansigt och              tyngre än chiffon. De viktigaste användningsområdena är för blusar, klänningar och              aftonklädsel.
Dupion Silke
Dupionsilke tillverkas av två silkesmaskar som snurrar en kokong              tillsammans. Detta gör starkt dubbeltrådigt siden, vilket oftast resulterar i              ett grovt garn och oregelbundenhet i renhet eller vikt. Svarta fläckar              som ibland visas i tyget är en del av originalet              kokong av sidenmask. Att ta bort dem skulle båda försvaga tyget              och förstöra en del av dess skönhet och karaktär. De är inneboende i              dupions sidenväv och bör inte betraktas som defekter i              vävning. Därför är dupionsilke slitstark och glansig och motstår              rynkor i viss mån.
Habotai Siden
Det är också känt som Kinasilke, Habutai, Pongee. Den "klassiska" siden              tyg, användes först för att radera kimonos, med vanligt vävtyg. Dess              vikten kan variera från 5 mm till den tyngre 12 mm. De flesta halsdukar är              tillverkad av 8mm Habotai. Mjuk och lätt, Habotai-siden är en typ av              slät tyg och har en vacker drapering och slät yta.
Silke blandning:
Silke Bomull
Detta är en blandning av bomull och siden; Den har mindre glans än silke och              är mycket billigt jämfört med siden. Det är inte hal              siden och är tyngre och tjockare än silken på egen hand. Det är ofta              används för att skapa blusar och klänningar.
Silkeull
En blandning av ull- och sidenfibrer skapar ett tyg med de flesta              egenskaper hos båda fibrerna gillar värme utan den extra vikten,              andningsförmåga, fuktabsorption, drapering, motståndskraft mot rynkor,              smidighet. Silkeull är inte lika skrapande som ren ull.
Silke linne
Ett tyg med medium vikt som är blankt och tätt. Silk mjukgör              skarpa linne och ger extra glans. Används främst för posh              kostymer, kjolar, klänningar och byxor.

Gratis Frakt

Beställningar över 500 kr
FRAKT UTAN FÖR SVERIGE? BYTA TILL
Observera: om du ändrar webbplatsen måste du välja de artiklar du vill köpa igen.

Välkommen till LILYSILK!!

Extra 10% Rabatt

när du prenumererar på e-post nedan

Gratis frakt Beställningar över 500 kr
Enkel retur & utbyte Inom 60 dagar

Jag accepterar att få e-post från LILYSILK och villkoren i LILYSILK sekretesspolicy

Din 10% RABATT
Är Redo

Det finns också i din e-post!
Använd kod: FIRST10OFF vid kassan