VIP MEDLEMSKAP
Njut av VIP-exklusiva fördelar! * Få VIP-exklusivt pris på alla artiklar* Gratis frakt inget minimum* Överraskande födelsemånad gåva* Specialerbjudanden den 19: e varje månad Läs mer

Gratis Frakt Beställningar Över 500 kr

Beställningar Över 500 kr

OEKO Certifierad

Giftfria Färgämnen

LilySilk
789789

Prenumerera & Få

5% RABATT

På artiklar med fullpris

Få senaste trender, uppdateringar och specialerbjudanden. Endast nya prenumeranter.
By filling in email address, I accept the sekretesspolicy.

SPARA EXTRA 5%
Prenumerera
Tack för prenumerationen!
Din kampanjkod på 5% rabatt är:
First5OFF
Det finns också i ditt email!

Siden vs Satin Örngott

Fler och fler kunder skriver för att fråga om skillnaden mellan siden och satinen (oftast på örngott). När man söker efter silkeörngott eller sidenörngott på Google, Amazon eller Ebay, innehåller de returnerade resultaten ofta en stor mängd satin i mycket lägre priser. Det är värför kunderna vill veta orsaken bakom prisskillnaden, så kommer vi att förklara den exakta skillnaden mellan silke och satin. 


Först och främst bör man veta att silke är en typ av tyg medan satin är en väv, vilket innebär att det faktiskt finns satin silke, även om det är säkert att 99% av satinprodukterna säljs på marknaden till låga priser är * inte * gjorda med silke, men med polyester istället. Istället för att diskutera silke mot satin, kan frågan ändras till skillnaden mellan charmeuse silke och polyester satin, för vilken en riktig jämförelse kan göras.


Vad är den grundläggande skillnaden mellan silke och polyester? Vi tror att den grundläggande skillnaden ligger i hur dessa material produceras. Silke är naturligt animaliska proteinfibrer, medan polyester är en industriellt framställd fiber tillverkad av petroleum. Silke ger signifikant bättre affinitet till huden på grund av liknande kemisk sammansättning. Jämfört med silkes smidiga och lätta känsla på huden, är polyester hård, spröd och inte andas.


Skillnaden mellan naturligt silke och fabriksproducerad polyester sträcker sig bortom den enkla kontrasten av känsla och komfort. Silke används av kosmetiska kirurger och skönhetssalonger i världen för ansiktsskönhet som materialet för smidighet samt den rika mängden näringsämnen som ingår i dessa fibrer. Aminosyrorna i silkefibrer är viktiga för kroppen och hjälper till att fylla på förlorat kollagen i huden, och den höga fuktabsorptionshastigheten av silke hjälper till att hålla din hud med fuktighet. Silkens stora isoleringsegenskaper bidrar till att hålla temperaturen runt huden optimalt, vilket ger inte bara komfort, utan också den perfekta miljön för att huden ska regenereras under sömnen. Polyester kan inte jämföras med silke i ovanstående fördelar, även om den är slät och effektiv för att minska morgonhår och rynkor.


Från en underhållssynpunkt är silke lite svårare att tvättas eftersom det är mer känsligt och kräver mer uppmärksamhet. Silke är *hypoallergeniskt* och avstöter vanliga hushållsallergener, inklusive bakterier, mögel, svampar och dammmiddor, så kommer du sannolikt att hitta mindre irriterande ämnen på sidenlakan /örngott än en polyester.


Slutligen tar vi en titt på kostnaden. Detta är det enda kriteriet för vilket polyester har en fördel. Ett örngott i polyester satin kostar knappt 1/4 till 1/2 av ett sidenörngott i samma storlek, så om du är ekonomiskt ansträngd, kommer du att få örngott i polyester satin. När du har blivit mer ekonomiskt kapabel, skulle vi rekommendera våra sidenörngott för att få fulla fördelar med alla sängkläder.