VIP MEDLEMSKAP
Njut av VIP-exklusiva fördelar! * Få VIP-exklusivt pris på alla artiklar* Gratis frakt inget minimum* Överraskande födelsemånad gåva* Specialerbjudanden den 19: e varje månad Läs mer

Retur & Utbyte

Utökad till 60 dagar

Gratis FraktBeställningar Över 500 kr

Beställningar Över 500 kr

Pålitlig Butiks Högsta Betyg

8000+ Kundens Feedback

OEKO Certifierad

Giftfria Färgämnen

Utökad 60-dagars retur och byte
På LILYSILK strävar vi efter att erbjuda dig de bästa kvalitetsprodukterna och bekymmersfria kundservice, det är därför vi har gjort returprocessen mycket enkel! Vi förstår att inte alla köp fungerar, varför vi erbjuder en 60-dagars returpolicy för att garantera 100% tillfredsställelse.
Gratis frakt för beställningar över 500 kr
Vi erbjuder försäljning och leverans utan kontakt för varje beställning, plus fri frakt över hela världen för beställningar över 500 kr. När du gör en beställning behandlar vi din beställning inom 1-2 arbetsdagar och skickar ett spårningsnummer. Sedan tar det vanligtvis 2-4 arbetsdagar för leverans. Vi gör vårt bästa för att säkerställa en snabb leverans för alla beställningar; Observera dock att vissa beställningar kan försenas under denna speciella period.
8000+ Feedback med toppklassificeringar
Med över 200 000 beställningar som skickas över hela världen och över 600 000 sålda varor är LILYSILK älskad av våra kunder över hela världen för våra exceptionella produkter och kundtjänst i världsklass. Med 83% utmärkt pris på Trustpilot är LILYSILK högst rankad i flera kategorier. Vi förstår också något som händer, så det är därför vi alltid gör vårt bästa för att lösa problem för våra kunder.
OEKO-certifierad giftfri färg
Hos LILYSILK är vi stolta över vår höga produktionsstandard och strikta kvalitetskontroll. De flesta av våra silkeprodukter är Oeko-Tex Standard 100-certifierade vilket innebär att de har genomgått omfattande tester för att vara säkra på att de är fria från mer än 300 skadliga ämnen, inklusive toxiner och irriterande ämnen. Produkter som klarar testet garanterar våra kunder med produkter befriade från skadliga ämnen som säkerställer våra kunders välbefinnande.
lilysilk
 • NYHETER
 • SÄNGKLÄDER
 • NATTKLÄDER
 • KLÄDER
 • UNDERKLÄDER
 • ACCESSOARER
 • SALE
 • Ändra Valuta SEK
 • Byt Butik Sverige
LilySilk

Prenumerera & Få

10% RABATT

vid ditt första köp

Få senaste trender, uppdateringar och specialerbjudanden. Endast nya prenumeranter.
By filling in email address, I accept the sekretesspolicy.

SPARA EXTRA 10%
Tack för prenumerationen!
Din kampanjkod på 10% rabatt är:
First10OFF
det finns också i din inkorg!
Shoppa Nu
 • Silke vs bomull >>
 • Silke vs egyptisk bomull >>
 • Inte allt silke är detsamma >>
 • Handla relaterade produkter >>

Vad är skillnaden mellan bomull och siden?

Bomull vs Silke

Vad är bomull?

Bomull är en mjuk, fluffig stapelfiber som växer i en boll eller skyddande hölje runt fröna från bomullsplantorna i släktet Gossypium i malvfamiljen Malvaceae. Fiberen är nästan ren cellulosa. Under naturliga förhållanden kommer bomullsbollarna att öka spridningen av frön.

Fiberen snurras oftast till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk, andningsbar textil. I århundraden har egyptisk bomull betraktats som den bästa i världen.

Vad är siden?

Silke är en naturlig proteinfiber, av vilka vissa former kan vävas i textilier. Proteinfibrerna i siden består huvudsakligen av fibroin och produceras av vissa insektslarver för att bilda kokonger. Det glittrande utseendet på siden beror på den triangulära prismliknande strukturen hos sidenfibern, som gör att silkduk kan bryta in inkommande ljus i olika vinklar och därmed producera olika färger.

Silke produceras av flera insekter, men i allmänhet har endast silk från maltrotter använts för textiltillverkning.

Mulberry siden är den högsta kvaliteten som finns att köpa.

Fördelar?
Silke Bomull
Material
* extraherad från sidenmaskar * naturlig proteinfiber * glänsande och elegant utseende
* härrörande från bomull * mjuk och suddig naturfiber
Bekvämlighet
* slät och blank yta * känns mjuk på huden * väldigt bekväm
* mjuk men matt yta * känns lite tuff jämfört med siden * bekväm
Funktioner
* ger värme under kalla temperaturer * förblir svalt under varmt väder
* ger varm isolering under otrevliga temperaturer * förblir också svalt under varmt väder
Anti-allergi
* hypoallergen * resistent mot fukt, damm, kvalster och allergener
* inte lika allergivänligt som siden * kan främja bakterietillväxt
Vilken: silke vs egyptisk bomull?
Om du har handlat för sängkläder, känner du förmodligen redan till de två främsta utmanarna på marknaden för avancerade sängkläder: Mulberry-siden och egyptisk bomull, eftersom båda är ett stort steg från dina vanliga bomullslakan. Ibland kan det vara ganska svårt att välja mellan de två. I den här artikeln kommer vi att presentera dig med en snabb jämförelse mellan de två textilierna som förhoppningsvis hjälper dig att välja ut ett val som är mer lämpat för dina behov. För bekvämlighetsändamål kommer vi att referera till Mulberry-siden helt enkelt som "silke" och Egyptisk bomull som "bomull" i denna artikel.
1.Material
Silke är en naturlig proteinfiber
→Silke är en naturlig proteinfiber
Silke, från silkeormen, den viktigaste ingrediensen är protein, liknande den kemiska sammansättningen av mänsklig hud, hydrofil, svettabsorberande och sval, så bärkomforten och hälsovården är bättre än någon annan fiber.
Silke är en naturlig proteinfiber som ger en unik mjukhet och mjukhet i huden. Den har också en blank yttre som har blivit igenkänd av tygkännare och vanliga människor. Kort sagt, silke ser stilig och påkostad ut.
Bomull består huvudsakligen av cellulosafiber
→Bomull består huvudsakligen av cellulosafiber
Bomull, tillverkad av bomull genom snurrning och vridning, består huvudsakligen av cellulosafiber, vilket liknar pappers kemiska sammansättning.
Bomull används ofta för att tillverka kläder och lakan. Det kan också användas i kombination med andra naturliga eller mänskliga tillverkade tyger för att göra kvalitets- men prisvärda lakan eller kläder.
2.Bekvämlighet
Silke är ett klimatväv och är varmt och mysigt på vintern och bekvämt svalt när temperaturen stiger.
→Silke är ett klimatväv och är varmt och mysigt på vintern och bekvämt svalt när temperaturen stiger.
Dess naturliga temperaturreglerande egenskaper ger silke denna paradoxala förmåga att kyla och värma samtidigt. Silkekläder överträffar därmed andra tyger på både sommar och vinter.
Silke har en mjuk och slät yta som gör den mycket bekväm och idealisk för lite allvarlig kram. Den är också lätt och ger huden en lugnande känsla - varaktig fleeciness och komfort under lång tid.
Bomull täcken är tjockare än silke täcken.
→Bomull täcken är tjockare än silke täcken.
Bomull, tillverkad av bomull genom snurrning och vridning, består huvudsakligen av cellulosafiber, vilket liknar pappers kemiska sammansättning. Så vissa människor kommer att känna sig tryck och obehagliga, särskilt människor med flytande cirkulation och äldre, gravida kvinnor, bebisar och andra människor använder negativt bomullsduken. Bomull måste renoveras, ännu mer besvärande.
3.Allergivänligt
Silke är den andra människors hud
→Silke är den andra människors hud
På grund av dess naturliga proteinstruktur är siden den mest allergivänliga av alla tyger.
Silke är dess motståndskraft mot damm och allergener som ofta resulterar i allergiska reaktioner. Varför är det så, frågar du? Silke är allergivänligt och med sin otroliga motstånd mot fukt-orsakande mikroorganismer, utvecklingen av bakterier varierar från mycket osannolikt till noll. Så om du lider av allergier eller astma, bör du allvarligt överväga att få silkeslakan.
Bomull är extremt fuktabsorberande.
→Bomull är extremt fuktabsorberande.
Visste du att dina bomullslakan kan ta upp 27 gånger sin vikt i svett (eller vatten)? Under natten drar de upp allt svett och håller fast vid den och blir kvävande tung över natten. När de är mättade förlorar de också sin förmåga att reglera din kroppstemperatur. Så om du befinner dig överhettning över natten eller vaknar i svett, kan dina bomullslakan vara skylden.
Därför kan det hjälpa till att främja tillväxten av bakterier som leder till allergiska reaktioner. Detta kan emellertid förhindras med tillräcklig och korrekt skötsel och genomgående och regelbunden tvätt.
4.Andningsbarhet
Silke är mycket absorberande och torkar snabbt.
→Silke är mycket absorberande och torkar snabbt.
Silke består av ett paket mikrofibriller, har god andningsförmåga. Fuktsvickande förmågan hos mullbärssilke är 1,5 gånger den av bomullsfibrer, vilket kan absorbera och avge svett mycket snabbt.
Den kan absorbera upp till 30% av sin vikt i fukt utan att känna sig fuktig. Silke absorberar svett medan du låter din hud andas.
Silke har termisk kapacitet när vinter- eller kalltiden kommer. Men när temperaturen ökar och den tropiska brisen kommer in, håller den sval och förblir bekväm att använda.
Bomull är inte mycket andas. Du kan skylla detta på deras förkärlek för att behålla fukt.
→Bomull är inte mycket andas. Du kan skylla detta på deras förkärlek för att behålla fukt.
Bomull består av en mer komplex serie atomer, som är kopplade till vad som kallas "polymermolekyler." Dessa polymermolekyler kopplas samman i repetitiva mönster eller kedjor och skapar ren cellulosa, ett ämne som gör bomull absorberande, enligt Cotton Inc. En anledning till att cellulosa gör bomullsabsorberande är att den innehåller en negativ laddning, vilket hjälper till att locka 'dipolära' vattenmolekyler och absorbera dem. Ett annat skäl är bomullens "hydrofila egenskaper."
Så medan bomullslakan håller dig mysig på vintern, kan de bli ansträngande på sommaren.
5.Pris
Tid är pengar
→Tid är pengar
Den viktigaste aspekten av varför silke är ett dyrt tyg beror på att det tar mycket tid, tålamod och kontrollerad omsorg för att ge silke från insekter. Eftersom detta är en naturlig process, kan ingen mängd kemisk induktion eller syntetiska metoder användas för att påskynda processen med moderens natur.
Silketyg säljs med sin mommevikt, mätt i gram per kvadratmeter. Silket på 19 momme eller högre anses vara avancerad. Ju högre mommevikten är, desto tätare och ogenomskinligare blir silken.
Silke vanligtvis förknippade med lyx, dess intrikata detaljer och anmärkningsvärd kvalitet, vilket leder till högre priser jämfört med kostnaden för lakan av bomull. Men det är viktigt att ta ett långsiktigt perspektiv på din investering i högkvalitativ sängkläder. När allt kommer omkring är silkesängkläder tenderar att bytas ut mindre ofta, vilket innebär att det kan ge mer värde i förhållande till dess kostnader jämfört med bomull.
Bomullstyg säljs med sitt trådantal, som mäts med ett antal trådar per kvadrat tum. Ett bomullsark med ett trådantal på 600+ anses vara anständigt.
Bomullslakan är mer tillgängliga för alla och alla. Det finns också i nästan alla varuhus. Jämfört med silkeslakan är bomullslakan billig. Bomull blir ibland ännu billigare i kombination med andra typer av tyger, som polyester.
Inte allt silke är detsamma
VAD GÖR LILYSILK UTMÄRKT
1. OEKO CERTIFIERAD
OEKO-TEX®-standarden 100 utvecklas och förvaltas av International OEKO-TEX® Association, en grupp med 16 textilforsknings- och testinstitut i Europa och Japan, med representativa byråer och kontaktkontor i över 60 länder världen över.
Produkter som klarar testet i detta system får bära en certifieringsetikett som garanterar för konsumenterna att produkten inte innehåller skadliga ämnen i nivåer som kan vara farliga för människokroppen.
Ange certifikatnumret på den officiella auktoriseringswebbplatsen; resultatet kommer att ge information om giltighetsstatus, relevant produktklass och artiklar som omfattas av detta certifikatnummer. Om giltigheten måste verifieras kommer kontaktinformationen för de berörda institutionerna att visas.
2. 6A Hög kvalitet mullbär siden
3. Vårt löfte:mullbärssilke
Vi på LILYSILK lovar er att varje gång du ser Charmeuse-siden och Crepe de chine-siden som används på vår webbplats betyder det Charmeuse-siden av 100% rent och naturligt Mulberry-siden och inget annat.
Vårt 6A-klass silke tillverkat av de längsta silkfibrerna tillgängliga - det är den högsta klass som finns! Det gör materialet mycket mer lyxigt och hållbart än av lägre silke.
Människor köper silklädare för sin jämna värme, lätthet, andningsbarhet, mjukhet och hållbarhet. Olika kvaliteter av siden ger olika kvalitetsfördelar med silkekoppar.
Köp relaterade produkter

Gratis Frakt

Beställningar över 500 kr
FRAKT UTAN FÖR SVERIGE? BYTA TILL
Observera: om du ändrar webbplatsen måste du välja de artiklar du vill köpa igen.

Välkommen till LILYSILK!!

Extra 10% Rabatt

när du prenumererar på e-post nedan

Gratis frakt Beställningar över 500 kr
Enkel retur & utbyte Inom 60 dagar

Jag accepterar att få e-post från LILYSILK och villkoren i LILYSILK sekretesspolicy

Din 10% RABATT
Är Redo

Det finns också i din e-post!
Använd kod: FIRST10OFF vid kassan